Video

Rugbyers The Dukes plaatsen zich voor playoffs na winst op Haagsche RC

10 maart 2012 om 19:05
nl
The Dukes heeft zich geplaatst voor de playoffs in het rugby. De Bosschenaren versloegen in een bloedstollend spannende wedstrijd Haagsche RC. Het werd 16-14.
Geschreven door

Een minuut voor het eindsignaal dacht Dukes zich te verzekeren van de zege. De ploeg maakte op een 9-9 stand via Daan Nijhof een try, waardoor de score naar 14-9 voor de Bosschenaren ging. Ook de conversie van Joost Dooyenburg ging raak, waardoor een zege zo goed als zeker leek.
Maar Haagsche RC kwam terug. Twintig seconden voor tijd maakten ook de Hagenaren een try. Alles wat Den Bosch was hield de adem in tijdens de conversie. Deze werd gelukkig voor The Dukes niet verzilverd.
Niet kijken"Het is ongelooflijk dat we toch gewonnen hebben. Ik durfde niet te kijken bij die laatste conversie van Den Haag. Gelukkig hoorde ik ons publiek juichen en wist ik dat ie mis ging. Daar was ik ontzettend blij mee", zei een opgeluchte en vermoeide Daan Nijhof.
Play-offs beloningOok de vanwege een liesblessure niet spelende aanvoerder Bart Viguurs was blij dat die laatste conversie van Den Haag mis ging. "Scoren zij dan liggen wij er uit. Nu zijn we door naar de play-offs en dat is een mooie beloning voor deze jonge groep die het dit seizoen fantastisch doet."
Play-offsIn tegenstelling tot zijn teamgenoot Daan Nijhof durfde Bart Viguurs wel te kijken bij de laatste conversie van Den Haag een paar seconden voor het einde. "Ik keek wel en heb de bal naar buiten gekeken", lachte Viguurs. "Nu staan we in de play-offs en moeten we zien wat we daarin kunnen bereiken".
LandskampioenThe Dukes speelt volgende week zaterdag de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs tegen landskampioen Hilversum waar afgelopen woensdag nog van gewonnen werd. "We hebben bewezen dat we het kunnen. Dat moeten we in de play-offs dan nog maar eens laten zien", zei Bart Viguurs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.