Spelers PSV: 'Natuurlijk is het erg dat Fred Rutten weg moet'

EINDHOVEN - Aangeslagen door het ontslag van hun trainer Fred Rutten, wilden weinig spelers van PSV maandag reageren op het vertrek van hun trainer. Sommigen wilden wel hun mening kwijt. "Natuurlijk vind ik het erg dat hij weg moet."
Met de nederlagen van de afgelopen weken en de blamage in Breda zondag, waar de supporters de spelersbus van PSV opwachtte op trainingscomplex De Herdgang, komt er met het ontslag van Fred Rutten voorlopig een einde aan een tumultueuze periode voor spelers en technische staf van PSV.

Wilfred Bouma
De spelers benadrukten zondag nog vierkant achter hun trainer te staan. Dit kon het ontslag van hun trainer niet voorkomen. "De beslissing is genomen, daar kunnen wij helaas niets meer aan veranderen", zegt Wilfred Bouma.

De verdediger is zich bewust dat de spelersgroep een aandeel heeft in de slechte resultaten en dus in het ontslag van Rutten. "Daar zijn wij medeverantwoordelijk door, dat vinden we als spelers jammerlijk."

Erik Pieters
Collega Erik Pieters ziet een mentor bij de club verdwijnen. "Ik heb drie jaar prettig met hem samengewerkt, hij heeft me beter gemaakt in wat ik doe. Natuurlijk vind ik het erg dat hij weg moet", reageert Pieters bedrukt.

Pieters wil met het ontslag van Rutten het hele seizoen nog niet als verloren beschouwen. "Het is zeker nog te doen, maar we hebben een hele vervelende week gehad. Zolang het mogelijk is, is het mogelijk", zegt Pieters, die weet dat AZ nog op bezoek moet bij PSV en het verschil op dit moment met de koploper uit Alkmaar maar vier punten bedraagt.

Erik ten Hag
Met het vertrek van Fred Rutten neemt zijn assistent Erik ten Hag ook afscheid van PSV. "Ik ben solidair aan de trainer", zegt Ten Hag vlak voor hij zijn auto instapt. "We zijn hier samen gekomen en ik ben medeverantwoordelijk."

"Ik sta achter de trainer, achter al zijn beslissingen. Als dit dan het resultaat is, is dit het resultaat", aldus Ten Hag, die daarna voor de laatste keer wegreed bij trainingscomplex De Herdgang.