Definitief groen licht voor aanleg A4 Zoom-Noord Steenbergen

STEENBERGEN - Niets staat de aanleg van de snelweg A4 tussen Dinteloord en Halsteren meer in de weg. De Raad van State heeft alle bezwaren tegen de 'Zoomweg-Noord' van tafel geveegd. De vijftien kilometer lange snelweg is straks onderdeel van de kortste verbinding tussen de wereldhavens van Rotterdam en Antwerpen.
De aanleg van de A4 is al een tijdje bezig. Het eerste stuk bij Halsteren is vier jaar terug al geasfalteerd. De hele weg moet eind volgend jaar klaar zijn.

N259
Nu gaat alle verkeer nog over de provinciale weg N259. Die weg wordt met het jaar drukker en er zijn geregeld ongelukken met slachtoffers. De weg wordt veel gebruikt door internationaal vrachtverkeer en daar is de 80-kilometerweg niet voor geschikt. De verkeersproblemen moeten straks verleden tijd zijn.

Ongelukken
Op de N259 gebeurden de afgelopen jaren relatief veel ernstige ongelukken. In januari en februari waren dat er drie. Zo kwam eind januari een vrouw uit Stavenisse om het leven bij een ongeluk en in februari zijn drie mensen gewond naar het ziekenhuis gebracht, nadat drie auto's op elkaar botsten.

Veiligheid en controles
De laatste jaren nam Rijkswaterstaat al verschillende maatregelen om de weg veiliger te maken. Zo zijn er bomen gekapt voor beter zicht en controleert de politie er regelmatig. Met het nieuwe stuk snelweg hoopt Rijkswaterstaat dat de verkeersdrukte op de N259 afneemt.


Aquaduct
In de weg bij Steenbergen komt ook het eerste Brabantse aquaduct. De bouw van de betonnen bak onder de Steenbergse Vliet is eind vorig jaar begonnen.

Meer over dit onderwerp:
wegen a4 zoomweg-noord steenbergen aquaduct