Video

Diabeet en zwemmer Marijn van Zundert gaat voor de Spelen van 2016

15 maart 2012 om 22:43
nl
In Amsterdam start vrijdag de Amsterdam Swim Cup. Omdat veel zwemmers van NZE Eindhoven al hebben voldaan aan Olympische limieten, is het voor die zwemmers eigenlijk een veredelde trainingswedstrijd.
Geschreven door

Heel anders ligt dat voor de 18-jarige Marijn van Zundert. Een jonge talentvolle Brabantse zwemmer uit Oud Gastel, die nog aan het begin staat van zijn carrière. Opmerkelijk genoeg traint de provinciegenoot niet bij NZE in Eindhoven, maar bij NZA in Amsterdam.
Via Antwerpen naar Amsterdam Van Zundert heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een opmerkelijke zwemloopbaan achter de rug. Hij trainde in Dordrecht, Antwerpen en nu in Amsterdam. Zijn keuze voor de hoofdstad is bewust omdat daar Hans Elzerman trainer is. Dat is een van de beste schoolslagtrainers van Nederland en dat is de specialiteit van de Oud Gastelnaar. De jonge zwemmer zit barstensvol met ambitie, in 2016 wil hij zwemmen op de Spelen van Rio de Janeiro.
Diabeet Nog meer dan andere topsporters moet Marijn van Zundert zijn voeding en rustbalans in de gaten houden. Hij heeft diabetes en is 24 uur per dag afhankelijk van een insulinepomp, die hij altijd bij zich draagt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.