Eindhovenaar Frank Veldman adviseert: neem een UV-break!

EINDHOVEN - Frank Veldman uit Eindhoven heeft samen met een aantal experts een animatiefilmpje gemaakt over de kracht van de zon. Wat blijkt: tussen twaalf en drie moet je juist in de zon gaan zitten, ook al is de zon dan op z'n sterkst.

Jarenlang hoorden we dat we tussen twaalf en drie uur 's middags de zon moeten mijden. Ook zouden we van te veel zon huidkanker krijgen. Maar volgens een advies van KWF Kankerbestrijding en de Nederlandse gezondheidsraad is het juist goed om tijdens je lunchpauze een kwartier naar buiten te gaan. 

UV-break
Aan de hand van 3200 tekeningen wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd waarom we juist tussen twaalf en drie uur 's middags een kwartier in de zon moeten. In die tijd is er sprake van UVB-straling en een gematigde hoeveelheid blootstelling aan UVB is goed voor ons. "Een UV-break is het gezondste moment van je dag", aldus de website UV-break.nl

Vitamine D
UVB-straling maakt vitamine D aan wat een positief effect heeft op onder meer hart- en vaatziekten, chronische vermoeidheid en zorgt voor voldoende weerstand. Bovendien verkleint vitamine D de kans op borst-, darm-, baarmoeder- en prostaatkanker.
Deel dit artikel: