Eis: ruim vijf jaar cel voor directeuren Easy Life

DEN BOSCH - Justitie in Den Bosch heeft dinsdag ruim vijf jaar cel geëist tegen directeuren John Wolbers en Frans Oosterbosch van Easy Life. Het Helmondse beleggingskantoor wordt ervan beschuldigd honderden beleggers te hebben opgelicht.
De beleggers staken in totaal 42 miljoen euro in Easy Life. Maar het bedrijf investeerde maar 9 miljoen daarvan in Amerikaanse levenspolissen. Volgens justitie gingen miljoenen op aan de extravagante levensstijl van de directeuren.

Twee jaar wachten op vonnis
Twee andere bestuurders van Easy Life kregen twee jaar geleden hun strafeis al te horen. De officier wil dat zij 3,5 en 4 jaar de cel in gaan. De twee andere bestuurders wachten al twee jaar op een vonnis. De officier meldde dinsdagochtend dat de redelijke termijn met 17 maanden is overschreden, hij vroeg de rechtbank rekening te houden met een strafkorting.

'Onschuldig'
Een van de topmannen van Easy Life, commercieel manager Frits Rijnaard, nam dinsdagochtend ook het woord. Hij was in tranen. "Ik zit niet achter tralies, maar verkeer wel in een financieel en sociaal isolement". Ook hekelde hij de lange wachttijd. "Het is in Nederland nog nooit gebeurd dat iemand zo lang op een uitspraak moest wachten. Ik hoop dat bijna vier jaar genoeg is voor de rechtbank om in te zien dat ik onschuldig ben". 

Easy Life is een zaak van de lange adem. Twee jaar geleden kwam de zaak voor het eerst voor de rechter. De rechtbank wilde nog een onderzoek naar de uitgaven van John Wolbers(37)  en Frans Oosterbosch (53). Daardoor liep de zaak flinke vertraging op.

Wie gaf wat uit
Uit het onderzoek van KPMG zou blijken dat Frans Oosterbosch het meeste geld van Easy-Lifebeleggers heeft uitgegeven. Zo'n tien miljoen euro, waarvan 1,5 miljoen euro privé. John Wolbers zou twee miljoen hebben uitgegeven waarvan zes ton euro privé.

De rechtbank doet op 26 april voor alle vier de directieleden van Easy Life uitspraak.
Meer over dit onderwerp:
easy life vonnis helmond fraude belegginskantoor