RKC-trainer Ruud Brood naar Roda JC

WAALWIJK - Ruud Brood verlaat RKC en is de komende twee seizoenen trainer van Roda JC. Brood stond vier seizoenen aan het roer bij RKC.

De Waalwijkse club staat momenteel knap achtste in de eredivisie. In Kerkrade volgt Brood Harm van Veldhoven uit Luyksgestel op. Die liet onlangs weten dat hij er na dit seizoen mee stopt bij Roda.

Verwachtingen
RKC voerde de afgelopen tijd diverse gesprekken met trainer Brood. Daarbij heeft de club 'hem een beeld geschetst van de mogelijkheden van de club op de korte en middellange termijn. Voor hem persoonlijk, maar ook voor de spelersgroep en de overige staf'.

Maar volgens algemeen directeur Joost de Wit van RKC-Waalwijk liggen de verwachtingen van club en trainer op dit moment te ver uit elkaar. RKC kan het zich volgens De Wit niet veroorloven buiten de mogelijkheden te handelen.

Knappe achtste plaats
Ruud Brood werd in de zomer van 2008 bij RKC Waalwijk aangesteld als de opvolger van Zeljko Petrovic. In het eerste seizoen onder Broods leiding promoveerde de club via de nacompetitie naar de eredivisie, om een seizoen later weer af te dalen naar de Jupiler League.

Na een kampioenschap in het seizoen 2010/2011, staat RKC Waalwijk onder leiding van Ruud Brood op dit moment op een knappe achtste plaats in de eredivisie. Roda is negende.
Meer over dit onderwerp:
voetbal rkc waalwijk ruud brood roda jc
Deel dit artikel: