Video

Roma Daris begraven in Bergeijk

22 maart 2012 om 16:44
nl
Ruim zevenhonderd mensen hebben donderdag in de St. Martinuskerk in Luyksgestel de uitvaart van de bijna twaalf jaar oude Roma Daris uit Bergeijk bijgewoond. Na de dienst werd het meisje begraven op parochiekerkhof 't Hof in Bergeijk. Roma Daris was vorige week dinsdag één van de slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland. Ze overleed een dag later in Sierre.
Geschreven door

De uitvaartdienst voor Roma begon om halfelf in de St. Martinuskerk in Luyksgestel. Onder de aanwezigen waren vertegenwoordigers van de gemeentes Lommel en Bergeijk, het schoolbestuur van 't Stekske en de kabinetschef van de Commissaris van de Koningin.
'Roma was een meisje met pit'Roma had twee zusjes en een broertje. Haar zusjes waren, op eigen verzoek, misdienaar. Een kinderkoor verzorgde de muziek. Tijdens de dienst werden natuurbeelden vertoond op het nummer 'I believe'. Daarna kwam de pastoor uit Bergeijk aan het woord. Hij was speciaal naar Luyksgestel gekomen om de dienst te leiden. Hij heeft al vier jaar lang een bijzondere band met de familie. Roma Daris was zelf ook misdienaar en binnenkort zou ze haar vormsel ontvangen.
Volgens de pastoor was Roma een meisje met pit. Gedreven, maar ook bescheiden. Ook zei hij in zijn preek dat de Roma en haar klas erg naar de skivakantie hadden uitgekeken. "Op de laatste dag van haar leven haalde ze haar skibevret." Tijdens de communie werden op een scherm foto's vertoond van Roma. Onder andere van de skivakantie. Op de foto's stonden ook kinderen en begeleiders die omkwamen bij het ongeval. Toen de bus crashte zat Roma een strip te lezen. Dat vertelde het meisje dat naast haar in de bus zat en het ongeval wel overleefde.
Aan het einde van de dienst zei een zusje van Roma dat ze hun zusje vol vertrouwen overgeven aan Jezus.
Herdenkingsdienst LommelWoensdagochtend vond in Lommel een herdenkingsdienst plaats ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van het ongeluk in Zwitserland. Het was een ingetogen, emotionele bijeenkomst waarbij duizenden mensen aanwezig waren. Op het videoscherm binnen waren handafdrukken te zien van de scholieren die zo'n twee weken geleden op skivakantie gingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.