Paar prostituees Baekelandplein Eindhoven vertrokken

25 maart 2012 om 15:39
nl
Een paar prostituees is na de inval van vrijdagavond niet meer teruggekeerd naar het Baekelandplein in Eindhoven. De meesten zijn vertrokken uit angst om te werken. Een enkeling is niet meer teruggekeerd maar is de reden onbekend. Dat heeft Maikel van Houtert gezegd, die namens de exploitanten spreekt.
Geschreven door

Op het Baekelandplein was het zaterdagavond iets minder druk dan normaal. Toch was er volgens de exploitanten genoeg klandizie. Ook stonden achter bijna elk raam weer prostituees.
GeschrokkenVolgens exploitant Maikel van Houtert zijn de prostituees geschrokken van de politieactie van vrijdagavond. "Ze zaten hier huilend aan tafel. En sommigen staan nu zenuwachtig voor de ramen. Ze zijn uren ondervraagd."
"Op dit plein is het vrij zuiver wat er gebeurt. Wij constateren ook wel eens wat maar hier hangt prostitutie niet samen met illegale vrouwenhandel. Wij zijn geen gangsters. Wat ons opvalt, spelen wij door naar de politie. Wekelijks komen al twee agenten en daar nemen we de week mee door of ons iets is opgevallen. Daarom snappen wij die actie ook niet", zegt hij.
'Van Gijzel, kom kijken!'De exploitanten deden een oproep aan burgemeester Van Gijzel. Ze zeggen dat hij nog nooit op het plein is komen kijken en nodigen hem graag uit om hun kant van het verhaal te vertellen en te laten zien dat er geen meisjes onder dwang werken.
De politie kon zondag nog geen extra details bekend maken van de actie van vrijdagavond. Ook konden zij het verhaal van de exploitanten niet bevestigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.