The Voice Kids-winnares Fabiënne Bergmans gehuldigd in Roosendaal

ROOSENDAAL - Fabiënne Bergmans, die vrijdagavond overtuigend The Voice Kids wist te winnen, is maandag gehuldigd in Roosendaal. 's Ochtends gaf de 13-jarige zangeres een optreden op het schoolplein van het Norbertuscollege. Daarna volgde een grootse huldiging op de Markt, waar duizenden mensen op af kwamen.
Fabiënne bracht op het plein van haar school enkele nummers ten gehore en zong ook een duet met haar oudere zus Pascalle. Op de Markt deed ze dit nog eens dunnetjes over.

Op het bordes
Na het optreden op school volgde de huldiging op het bordes van het Oude Raadhuis in Roosendaal. De Markt stond om kwart over vier helemaal vol met mensen die een glimp van Fabiënne op wilden vangen. Hier kreeg de jonge zangeres lovende woorden te horen van burgemeester Jacques Niederer, die de winnares van The Voice Kids al eerder feliciteerde. Ook hier trad Fabiënne op voor haar fans.

Studiebeurs
Het zangtalent won een studiebeurs van tienduizend euro. Maar op het conservatorium gaan we haar over een paar jaar niet zien. "Stel nou dat het met zingen niet lukt", fantaseert Fabienne, "dan moet ik op iets anders terug kunnen vallen." De tweedeklasser heeft haar zinnen vooralsnog gezet op een opleiding visagie. "Maar dan wel in de showbizz, met televisie en zo."