Leerling mishandelt leraar Sondervick College in Veldhoven

26 maart 2012 om 18:57
nl
Een leraar is vorige week maandag in een klas van het Sondervick College in Veldhoven mishandeld. De vermoedelijke dader, een scholier van zestien, is dinsdagmorgen aangehouden. Hij is formeel voor twee dagen geschorst. De docent is geschrokken, maar niet echt gewond geraakt.
Geschreven door

De verdachte kreeg onenigheid met de leraar over het gebruik van de mobiele telefoon tijdens de les. Dit meldde rector Nol van Beurden van de school aan de Knegselseweg en de politie.
Stoel door het klaslokaalDe vmbo'er bedreigde de man en hij gooide een stoel door het klaslokaal. Nadat de jongen uit de klas was gezet, keerde hij terug om de docent onderuit te trappen.
Volgens Van Beurden was de jongen een bekende van de politie. Hij kan pas terugkeren op school als er goede afspraken zijn gemaakt, zo meldt de rector.
'Echt onacceptabel'"Er moeten eerst heel degelijke gesprekken komen met de leerling en zijn ouders. En uiteraard heeft de jongen ook wat goed te maken in de richting van de leraar. Dit is echt onacceptabel. Hier moet je gewoon erg scherp tegen optreden", aldus Van Beurden.
De jongen wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.