Politiek akkoord met uitbreiding Beekse Bergen

DEN BOSCH - Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek mag uitbreiden. Provinciale Staten hebben vrijdag ingestemd met een plan om ten zuiden van het park 450 vakantiewoningen en een nieuw dierenverblijf te bouwen. Het gaat om een safari resort waar toeristen het gevoel moeten krijgen dat ze in Afrika verblijven.
De uitbreiding van ruim 22 hectare valt in een natuurgebied. De natuur die verloren gaat, wordt gecompenseerd. Voornamelijk in de omgeving van Oisterwijk en Oirschot. De Brabantse Milieufederatie vindt dat de compensatie meer in de buurt van de Beekse Bergen moet plaatsvinden.

Op aandringen van oppositiepartij PvdA zegde provinciebestuurder Yves de Boer toe dat er de komende tijd nog eens intensief gezocht wordt naar gebieden in de buurt van de Beekse Bergen die kunnen dienen als natuurcompensatie.

Rieten daken
Safaripark Beekse Bergen hoopt het nieuwe deel van het attractiepark in 2013 te kunnen openen. De nieuwe vakantiehuisjes staan op palen en hebben rieten daken. De uitbreiding kost zo'n vijftig miljoen euro.