‘Mauro kan gewoon nieuw visum aanvragen’

1 april 2012 om 17:52
nl
Ontzettend verdrietig werd Carla van Os van Defence for Children van het nieuws dat Mauro Manuel aan het eind van dit jaar weer naar Angola moet. Volgens dagblad Trouw zou minister Gerd Leers (Immigratie, Integratie en Asiel) dat gezegd hebben op een werkbezoek in de Angolese hoofdstad Luanda.
Geschreven door

Mauro en zijn familie waren behoorlijk geschrokken van het nieuws, zegt Carla van Os. "Ze hadden juist heel erg behoefte aan rust en nu staan ze weer midden in de belangstelling." Carla van Os sprak afgelopen weekend nog met de pleegouders van Mauro Manuel. Persoonlijk vindt ze het erg flauw en onverstandig van de minister om dat zo te zeggen.
Volgens Trouw zei Leers op zijn werkbezoek dat asielzoekers die de boel belazeren, niet kunnen blijven. Inmiddels blijkt het om een 'storm in een glas water' te gaan volgens Van Os. Zaterdagavond ontkende minister Leers in Nieuwsuur dat hij heeft gezegd dat Mauro Manuel terug moet naar Angola. Van Os: "Dat bedoelde de minister in het algemeen en dat ging niet specifiek over Mauro."
StudievisumMauro Manuel kreeg vorig jaar november een studievisum voor een jaar. In september 2012 loopt het visum af. "Daarna kan hij gewoon een nieuw visum aanvragen", zegt Van Os. "Minister Leers heeft ook gezegd dat hij daarbij geen problemen verwacht. Mauro kan dan gewoon beginnen aan een volgende studie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.