Selexyz is gered en wordt samengevoegd met De Slegte

EINDHOVEN - Selexyz is gered. Investeerder ProCures neemt de boekhandelketen over en koopt ook boekwinkel De Slegte.

De bedoeling is om de winkels van beide ketens waar mogelijk samen te voegen. In Brabant zijn vier Selexyz-boekhandels: Heinen in Den Bosch, Van Piere in Eindhoven en Gianotten in Tilburg en Breda.Dat meldt bewindvoerder Jan Dingemans van Selexyz.

Vorige week werd het faillissement van Selexyz aangevraagd. Vrijdag bepaalde de rechter dat ProCures de boekhandel mag overnamen. Op dit moment worden de laatste zaken geregeld en dinsdagmiddag wordt de overname waarschijnlijk afgerond.

Mogelijk verhuizen
Volgens Dingemans kan de samenvoeging betekenen dat de boekhandels in sommige steden gaan verhuizen. "Maar bijvoorbeeld in Den Bosch zit het pand van Selexyz Heinen helemaal vol. Ik weet nog niet hoe ze dat handen en voeten gaan geven. De bedoeling is natuurlijk wel dat er zo weinig mogelijk overlap komt tussen beide ketens."

Selexyz heeft een breed assortiment, De Slegte richt zich vooral op tweedehands- en ramsjboeken.

Gaan er ontslagen vallen?
ProCures hoopt door het samenvoegen van de ketens goedkoper te kunnen werken. "Dat kan betekenen dat er mogelijk banen gaan verwijderen, maar daar heb ik geen zicht op", aldus de bewindvoerder.

Dingemans is 'zielsgelukkig' met de overname door ProCures. "Het enige alternatief was een faillissement van Selexyz."
Deel dit artikel: