Vijf verkeersdoden in anderhalve week

1 april 2012 om 20:29
nl
De laatste anderhalve week van maart was het goed mis op de Brabantse wegen: liefst vijf dodelijke ongelukken gebeurden er tussen 22 en 30 maart in de provincie, opvallend genoeg allemaal in de oostelijke helft van de provincie. Dat blijkt uit een analyse van informatie van de politie en het alarmeringssysteem P2000.
Geschreven door

De dramatische week volgde op een periode waarin het relatief veilig was op de Brabantse wegen. Misschien was het omdat iedereen geschrokken van het busdrama in Zwitserland voorzichtiger was geworden, maar in de ruime week ervoor waren het slechts relatief kleine ongelukken die te betreuren vielen.
Zeven doden in maartIn de hele maand maart vielen er in totaal zeven dodelijke slachtoffers op de Brabantse wegen en raakten zeker 54 mensen al dan niet zwaargewond. Het aantal gewonden is een minimumschatting: niet elk ongeluk met gewonden wordt door de politie of andere hulpdiensten gemeld. Bij de meeste ongelukken zijn alleen auto's of vrachtwagens betrokken, maar fietsers zijn zonder meer het kwetsbaarst: drie van de zeven dodelijke slachtoffers zaten op de fiets.
Het totaal van zeven verkeersdoden is even hoog als in februari. Het aantal gewonden in het verkeer lag toen wel beduidend lager: 44 om 54. Afgelopen maand was dus een duidelijk slechtere maand en dat is verrassend, omdat er in februari een duidelijk aanwijsbare hoofdoorzaak was voor veel ongelukken: het extreem slechte weer in begin februari.
Bovendien zorgde carnaval in februari ook nog eens voor veel alcoholincidenten. In maart waren er geen van dergelijke duidelijk oorzaken, en er was ook geen sprake van een of enkele grote ongelukken die de statistieken vervormen.
Camille HaansEen van hen was de 15-jarige Camille Haans die in Grave om het leven kwam. Zij werd geschept door een 27-jarige automobilst die enkele weken daarvoor ook al in Gelderland was aangehouden omdat hij een agent meesleurde met zijn auto.
De verontwaardiging daarover en het verdriet kwam tot een hoogtepunt met een stille tocht voor Camille op 27 maart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.