Minister Leers belt met moeder Mauro over misverstand

2 april 2012 om 16:03
nl
Minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel heeft maandag met de moeder van Mauro Manuel gebeld. Hij vertelde haar dat hij 'ontzettend baalt' dat de discussie over de Eindhovense Angolees is opgelaaid.
Geschreven door

Aanleiding waren uitlatingen van Leers zelf afgelopen weekeinde in een aantal media. Maar volgens de minister is er niets veranderd. Leers betreurt het dat nu lijkt of hij alsnog heeft besloten Mauro na zijn studie terug te sturen naar zijn vaderland.
Uitlatingen in TrouwDe Tweede Kamer debatteerde dinsdagmiddag over wat Leers onder meer vorige week zaterdag in Trouw zei. In de krant was te lezen dat Leers op werkbezoek in Angola had gezegd dat asielzoekers die de boel belazeren, niet kunnen blijven. Hij zou hierbij ook gedoeld hebben op Mauro.
De in Limburg opgegroeide jongen kreeg vorig jaar november een studievisum voor een jaar. In september loopt het visum af.
'Geen titel of jota veranderd'Leers wees er in de Kamer op dat andere mensen verbindingen hebben gelegd tussen zijn algemene opmerkingen over liegende asielzoekers die niet mogen blijven en het individuele geval van Mauro. Volgens Leers is er 'geen titel of jota' veranderd aan zijn houding jegens Mauro.
De scholier heeft een visum gekregen voor studie en dat visum loopt af als die studie voltooid is. Daarna moet verder worden gekeken. Mauro kreeg het studievisum toen al duidelijk was dat namen en data in zijn dossier niet helemaal klopten, zo bracht Leers in herinnering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.