Leerling (15) overviel kapsalon vanwege xtc

DEN BOSCH - De 15-jarige jongen uit Den Dungen die vrijdagmiddag een kapsalon overviel, deed dit omdat hij geld nodig had voor xtc-pillen die nog niet betaald waren. Dat blijkt uit een brief naar de ouders van leerlingen van het Sint-Janslyceum in Den Bosch, waar de jongen op school zit.

De 15-jarige jongen zit nog vast. Twee medeplichtige leerlingen zijn wel al vrijgelaten, maar door de school geschorst. De jongens zaten in VWO-2 en HAVO-3. Zij zijn 'tot nader order niet welkom op school', aldus de school.

Vlakbij school
De overvallen kapsalon aan de Erasmusstraat in de Zuiderpassage ligt vlakbij de school. De jonge overvaller eiste bij de overval vrijdagmiddag geld en rende daarna met buit de kapsalon uit. Klanten en personeelsleden van de zaak renden de overvaller achterna.

De politie zette de achtervolging in, daarbij geholpen door voorbijgangers die agenten in de juiste richting wezen. Op de Gestelseweg wist de politie de 15-jarige jongen uiteindelijk te pakken. Daarbij zijn het (nep)wapen en de honderden euro's aan buit teruggevonden.

Verbijstering
Rector Toine Veuger van de school is verbijsterd. Hij zegt dat het om doodgewone leerlingen gaat. De rector kan nog niet zeggen of de leerlingen terug mogen komen op school. Hij wil eerst een gesprek met de ouders. Wel wil Veuger benadrukken dat het om Nederlandse kinderen gaat en niet om allochtonen, zoals het veel mensen dachten.

Ook de leerlingen zijn verbaasd. "Hij is heel normaal. Ik weet ook niet hoe hij het bij zijn hoofd haalde", vertelt een klasgenoot. Ze wist dat hij drugs verhandelde, maar ze had niet verwacht dat hij een overval ging plegen. "Het is een nette school."
Deel dit artikel: