Video

Unieke accordeons van WC Experience-muzikant René van Rooij gestolen

8 april 2012 om 17:00
nl
Vier zeldzame accordeons van WC Experience-muziekant René van Rooij zijn zondagochtend gestolen uit zijn huis. Hieronder twee unieke, handgemaakte Martinali-accordeons die speciaal voor hem zijn gemaakt. Van Rooij is zeer aangeslagen door het verlies. "Ik ga er alles aan doen om ze terug te krijgen."
Geschreven door

Van de Martinali-accordeons zijn er maar drie van gemaakt. Eentje voor de accordeonist van Rowwen Hèze, de andere twee voor Van Rooij. "Ik heb Martinali zelf jarenlang de oren van zijn kop gezeurd om voor mij die accordeons te bouwen."
'Favoriete accordeons'Op alle cd's van de WC Experience en Pap en Pudding zijn de Martinali-accordeons te horen. "Ik speelde er bijna dagelijks op omdat ze zo'n warme klankkleur hebben. Hopelijk krijg ik ze vlug weer terug, maar ik ben er bang voor."
'Moeilijk te verkopen' Van Rooij spoort nu Marktplaats en andere verkoopsites af in de hoop zijn accordeons voorbij te zien komen. "Wellicht dat ze ergens te koop worden aangeboden, maar aangezien mijn initialen erin staan en de accordeons zo uniek zijn kunnen ze moeilijk verkocht worden."  
'Geen bewuste actie'Naast de accordeons zijn ook de spaarpotten van de kinderen van Van Rooij geleegd en is de trouwring van zijn overleden vader meegenomen. "Ze hebben een dure accordeon van zo'n 1.700 euro laten staan dus het was de inbreker niet om de accordeons te doen."
Van Rooij hoopt dat zijn accordeons nog terug zullen komen, maar hij verwacht het eigenlijk niet. "Misschien dat Martinali voor mij opnieuw een accordeon wil maken. Ik zal er alles aan doen om mijn accordeons terug te krijgen. Als het niet nu is dan over tien jaar, maar ik krijg ze terug."
     

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.