15 jaar cel voor taximoord Kaatsheuvel, één verdachte vrijuit

BREDA - Twee Poolse mannen moeten vijftien jaar de cel in voor de moord op de Tilburgse taxichauffeur Anand Radji Ramdin. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag bepaald. Eén Poolse verdachte is vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord.
De vrijgesproken verdachte moet wel drie jaar zitten voor een eerdere poging tot beroving van een taxichauffeur uit Den Haag.

Zeven kogels
De Tilburgse taxichauffeur werd in oktober 2010 in Kaatsheuvel doodgeschoten. Hij had zeven kogels in zijn lichaam en stierf in een greppel vlakbij zijn taxi. De daders hadden van tevoren bedacht om een taxichauffeur te beroven en 'op te ruimen'. De taxichauffeur werd wel willekeurig door de verdachten uitgekozen en doodgeschoten op een afgelegen weg bij een camping bij Kaatsheuvel.

De rechtbank vindt moord met voorbedachte rade bewezen en heeft bij de strafoplegging rekening gehouden met de impact die het misdrijf heeft gehad op de familie van Anand Radji Ramdin en de taxiwereld.

Beiden hoofddader
In tegenstelling tot justitie ziet de rechter de Poolse mannen van 25 en 44 jaar allebei als hoofddader. Hoewel onduidelijk is wie precies de kogels heeft afgevuurd, vindt de rechter bewezen dat ze beiden de moord hebben beraamd en uitgevoerd. Bovendien probeerden ze samen het lichaam te verstoppen in een greppel. DNA van beide mannen is op het lichaam van de overleden chauffeur aangetroffen.

De derde 25-jarige verdachte zou zijn weggelopen en niet mee hebben willen werken aan de moord. De rechter had niet genoeg bewijs voorhanden om hem te veroordelen voor betrokkenheid bij de taximoord en daarom gaat hij vrijuit. Wel moet hij alsnog de bak in voor een ander misdrijf in Den Haag. Daar probeerde de Pool in juni 2010 een taxichauffeur te beroven.
Meer over dit onderwerp:
taximoord anand radji ramdin tilburg taximoord