Toestand van Karen van Loon uit Megen is kritiek

MEGEN - Karen van Loon uit Megen verkeert naar eigen zeggen in levensgevaar. De vrouw is extreem gevoelig voor de straling van umts-masten. Ze zegt dat alleen één interniste in Nederland haar wil helpen. Deze arts is echter afhankelijk van medische hulp uit Duitsland, waarvoor in Nederland geen vergoeding wordt gegeven.

De 38-jarige Van Loon heeft last van drie levensbedreigende infecties. Ook heeft ze reuma. Haar toestand is kritiek geworden sinds ze weer in Megen is gaan wonen. De vrouw heeft tijdelijk in Winterswijk gewoond. Onlangs keerde ze terug bij haar ouders in Megen.

Gemeente en GGD 'in gebreke'
Volgens Van Loon kan ze voor de behandeling niet terecht in ziekenhuizen in ons land. Ook de gemeente Oss en de GGD Hart voor Brabant kunnen niets voor haar betekenen.

Eind vorig jaar maakte de GGD nog bekend dat inwoners van Megen geen gezondheidsrisico’s lopen door de straling van umts-antennes. Van Loon was door de klachten van de UMTS-mast genoodzaakt in Winterswijk te gaan wonen. Ze kon hier terecht in een afgelegen boerderij.
Deel dit artikel: