Vrijdag de dertiende: niet alleen maar rampspoed

12 april 2012 om 01:59
nl
Vrijdag de dertiende is weer aangebroken. De ongeluksdag staat voor velen in het teken van een hoop rottigheid. Maar niet in alle gevallen blijkt dat terecht. Omroep Brabant dook in het archief en rakelde een paar opzienbarende verhalen op.
Geschreven door

Drie ongeluksdagen kennen we dit jaar. In januari was de eerste, in juli volgt de laatste. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar, toen er maar één onheilspellende dag was. Omroep Brabant blaast het stof van de artikelen af en laat zien wat Brabant zou kunnen verwachten. 
Wie aan vrijdag de dertiende denkt, denkt niet meteen aan een Disney-bruiloft. Toch was het vrijdag 13 mei 2011 voor de Helmondse bruid Jennefer Stassen absoluut geen ongeluksdag. Zij was toen voor een dag gehuld in een jurk van Assepoester. Haar man droeg tijdens de trouwerij het pak van de prins en de gasten droegen kleding van verschillende Disney-karakters. Het prinsenpaar leefde nog lang en gelukkig.
OntslagenOok Guus Meeuwis kan nog met bewondering terugdenken aan vrijdag de dertiende. Zijn album Armen Open lag die vrijdag in mei in de winkel. Een dag eerder ontving hij uit handen van bondscoach Bert van Marwijk de gouden plaat.
Maar niet alles verliep goed in 2011. Zo werd onder meer de definitieve reorganisatie van MSD in Oss bekend. Het bedrijf liet weten dat ongeveer 550 werknemers hun baan zouden verliezen.
Costa ConcordiaWe gaan een paar maanden vooruit in de tijd, naar vrijdag 13 januari 2012. Die ongeluksdag zal voorgoed in het teken staan van de ramp met de Costa Concordia. Het cruiseschip liep op 13 januari op de rotsen bij het eilandje Isola del Giglio voor de Italiaanse westkust. Zeker dertig opvarenden kwamen daarbij om het leven. Twee worden er nog vermist.
Onder meer Iris de Vlam zal het ongeluk nooit meer vergeten. Met haar ouders, broertje en opa en oma maakte ze een cruisereis in het schip. Iedereen overleefde het, maar paspoorten, kleding en de fotocamera belandden in zee. Een slechte remake van de Titanic, noemde Iris het.
TentamenDie vrijdag werd ook bekend dat enkele honderden studenten van de Avans-opleiding marketing en economie in Den Bosch opnieuw een tentamen moesten maken. Een aantal studenten had namelijk de tentamens vooraf ingezien. De examencommissie verklaarde de zes proefwerken daarom ongeldig.
Ondanks deze nieuwsfeiten en nog een grote brand bij Peacock in Oirschot, kregen agenten die dag goed nieuws. Zij mochten gratis naar Doodslag van cabaretier Theo Maassen, omdat ze hadden gefigureerd in de film. Tenslotte goed nieuws voor de haven van Moerdijk, die een recordoverslag van 21,7 miljoen ton bereikte. De haven groeide met 16 procent.
Uit deze kleine selectie van vrijdag de dertiende blijkt dat, hoewel de dag ogenschijnlijk voor een hoop rottigheid zorgt, de tijd leert dat niet alle gebeurtenissen op die dag slecht uitpakken. En dat maakt deze vrijdag iets gelukkiger.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.