Philips Eindhoven weert vakbond FNV uit pensioenfonds

EINDHOVEN - Philips probeert vakbond FNV Bondgenoten uit het bestuur van het pensioensfonds te houden. Binnenkort zijn daarvoor verkiezingen en de kandidaten kunnen via Philips reclame maken naar de achterban. Volgens de bond worden hun zes kandidaten tegengewerkt.
Zo mogen andere kandidaten via Philips wél wervingsteksten sturen, maar wordt dit de vakbondsvertegenwoordigers geweigerd. Ook is er een speciale verkiezingskrant waaraan de kandidaten hun teksten kunnen leveren. Volgens één van de vakbondskandidaten, Jan Cuperus, is zijn aangeleverde verhaal door Philips aangepast en afgezwakt.

Gediscrimineerd
"We worden gediscrimineerd en gecensureerd. We krijgen van Philips niet de ruimte om dat te zeggen wat we willen zeggen", aldus Cuperus.

Jan Cuperus werkte tussen 1967 en 1976 bij Philips. Van 1983 tot 2001 was hij namens de Industriebond FNV en FNV Bondgenoten hoofdonderhandelaar voor de leden bij het bedrijf.

Geen belemmering
Philips-woordvoerder Eric Drent reageert uiterst verbaasd op de verwijten van de vakbond: "Er is voor de kandidaten van de vakbond geen enkele belemmering. De verkiezingskrant valt binnenkort bij alle medewerkers op de deurmat. Alle zes kandidaten staan daar gewoon in. Wij zijn altijd bereid tot overleg met de vakbond en hechten zelfs aan de mening van mensen".


Meer over dit onderwerp:
philips pensioenfonds fnv cuperus gediscrimineerd