Dinsdag duidelijkheid over Scheepswerf Grave

GRAVE - De directie van Scheepswerf Grave maakt dinsdag duidelijk hoe de toekomst van het bedrijf eruit ziet. Om te overleven moet de werf schepen van 135 meter kunnen bouwen terwijl 110 meter is toegestaan.
Het gemeentebestuur van Grave wil dit voor 2,5 jaar gedogen zodat een miljoenenorder toch gebouwd kan worden. Maar directeur Kessels vindt dit niet genoeg. Hij wil een structurele oplossing voor de scheepswerf. De zestig werknemers worden dinsdagochtend bijgepraat door de directeur.

Mega-order
In het bestemmingsplan van de gemeente Grave staat dat de werf schepen mag bouwen van 110 meter. Het bedrijf kan een order krijgen om twee passagiersschepen van 135 meter te bouwen.

Vrijdag besloot het gemeentebestuur dit voor de komende 2,5 jaar te gedogen. Hierdoor kan de miljoenenorder door gaan. Of er ook na 2015 langere schepen gebouwd mogen worden is nog niet duidelijk.

Besluit door directie
Maandag is er de hele dag overleg geweest over de toekomst van Scheepswerf Grave. Directeur Van Kessel zegt dat hij een besluit heeft genomen over de toekomst van het bedrijf. Welk besluit wilde hij maandagavond niet vertellen.

Eerst wil hij het personeel van de werf inlichten. Bij het bedrijf werken zo'n zestig mensen.