Video

Scheepswerf Grave had geen plan voor uitbreiding capaciteit

18 april 2012 om 15:38
nl
De scheepswerf in Grave heeft nooit een goed onderbouwd plan ingediend voor uitbreiding van de capaciteit. Dat zegt wethouder Daandels van de gemeente.
Geschreven door

Directeur Kessels van de scheepswerf wees een tijdelijke regeling voor het bouwen van grotere schepen in de werf af, omdat dat onvoldoende zekerheid voor de toekomst zou geven.
Om te overleven moet de werf schepen van 135 meter kunnen bouwen terwijl 110 meter is toegestaan. Het gemeentebestuur van Grave wilde dit voor 2,5 jaar gedogen zodat een miljoenenorder toch gebouwd kon worden. Maar directeur Kessels vond dit niet genoeg. Hij wil een structurele oplossing voor de scheepswerf.
Geen oplossing lange termijnEen oplossing voor de lange termijn heeft de directie echter niet aangevraagd. Daandels hoopt dat die er alsnog komt. Donderdagochtend had het voltallige college van Grave een informatief gesprek met de bewindvoerder die is aangesteld bij de werf vanwege de aanvraag van uitstel van betaling. Voor volgende week is een vervolgafspraak gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.