Vijftig gevallen salmonellabesmetting rond Deurne

18 april 2012 om 18:54
nl
In en rondom Deurne zijn de afgelopen twee weken vijftig gevallen van salmonellabesmetting geconstateerd. De GGD is een uitgebreid onderzoek begonnen naar de bron. Die is nog niet gevonden. Een aantal van de besmette patiënten is opgenomen in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.
Geschreven door

Nog steeds worden nieuwe gevallen gemeld. De GGD wijst vooral op het belang van goed hygiënisch omgaan met voedsel. Besmetting met salmonella wordt meestal opgelopen door het eten van met salmonella besmet voedsel, vooral rauwe vleesproducten, maar ook groenten en andere consumptiemiddelen
MisselijkheidHet duurt zes tot 48 uur voordat de salmonellabesmetting klachten veroorzaakt. Dit kunnen zijn misselijkheid, diarree (soms met slijm en bloed), overgeven, buikkrampen, koorts en hoofdpijn.
De klachten verdwijnen meestal spontaan. Soms verloopt de infectie met dusdanige klachten van braken en diarree dat uitdroging optreedt en opname in het ziekenhuis noodzakelijk is.
Extra risicoOuderen, zuigelingen en mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen extra risico bij een salmonella-infectie. Zij zijn gevoeliger voor uitdroging en het immuunsysteem kan infecties soms minder goed opruimen.
Bij de meeste infecties is geen behandeling nodig en moet het worden 'uitgeziekt'. Voldoende drinken om uitdroging te voorkomen is belangrijk. Bij aanhoudende of ernstige klachten zoals hoge koorts of uitdrogingsverschijnselen kan behandeling nodig zijn.
Als de koorts na drie dagen niet behoorlijk is verminderd, adviseert de GGD om een arts te raadplegen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.