Video

Museumkwartier Den Bosch is nog een grote bouwplaats

19 april 2012 om 15:17
nl
Het speelt zich allemaal af in een wat verborgen hoekje van de stad maar in Den Bosch zijn elke dag ruim 150 bouwvakkers bezig voor het nieuwe Museumkwartier. Begin volgend jaar moeten de twee nieuwe musea klaar zijn. Pottekijkers zijn op de bouwplaats niet welkom maar donderdagmiddag was er even ruimte voor een kleine rondleiding.
Geschreven door

Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch (SMS) krijgen allebei een nieuw onderkomen. Samen hebben ze straks ruim 5000 vierkante meter expositieruimte en volgens SMS-directeur René Pingen horen ze dan bij de grootste musea van Nederland.
Dertig exposities Het SMS gaat er wat de vierkante meters betreft niet veel op vooruit maar het Noordbrabants Museum verdubbelt de expositieruimte en samen denken ze aan dertig exposities per jaar. De musea blijven aparte organisaties maar gaan op een aantal vlakken samenwerken.
Een bijzonder deel van het complex wordt de museumtuin in het midden van het complex. "Het mooiste terras van Den Bosch", lacht René Pingen.
Historisch behangDe bouw is een ingewikkeld proces. Er komt nieuwbouw voor het SMS en het Noordbrabants Museum, een deel van het oude Noordbrabants Museum wordt opgeknapt en dan is er nog de restauratie van het historische provinciehuis met specialistische klusjes als het herstellen van historisch behang.
De planning was er op gericht om op 12 december de deuren te openen. Inmiddels is al zeker dat dat niet gaat lukken. Een nieuwe datum wordt nog  niet genoemd. Begin volgend jaar, preciezer wordt het niet.


  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.