Hockeybond benadert deskundige in zaak puntenaftrek Den Bosch

19 april 2012 om 17:57
nl
De hockeybond benadert een deskundige om helderheid te scheppen in het conflict met HC Den Bosch over puntenaftrek. De KNHB nam de club eind vorig jaar drie punten af omdat Den Bosch in een wedstrijd een niet-speelgerechtigde keeper opstelde.
Geschreven door

De zaak draait om de competitiewedstrijd tegen Bloemendaal van oktober vorig jaar. Daarin liet HC Den Bosch de Zuid-Afrikaanse doelman Jacques le Roux meedoen.
Onevenredig zware strafDe benodigde vergunningen waren toen echter nog niet binnen bij de hockeybond. Daarop pakte de bond Den Bosch drie punten af, als straf. Dat vond Den Bosch onevenredig zwaar voor een administratieve fout en de club stapte naar de Commissie Gelijke Behandeling.
De CGB gaf HC Den Bosch gelijk. De hockeybond zou bij het uitdelen van de straf een verboden onderscheid hebben gemaakt op grond van nationaliteit.
Onafhankelijk hoogleraarMaar, omdat het oordeel van de Commissie niet bindend is, wil de uitspraak niet zomaar zeggen dat de Bossche club de drie punten nu terugkrijgt. De KNHB legt het oordeel van de CGB nu voor aan een onafhankelijke hoogleraar gespecialiseerd in het Verenigingenrecht.
Na ontvangst van het advies van de deskundige neemt de KNHB voor de competitieronde van 29 april een besluit over het al dan niet handhaven van de opgelegde competitiemaatregel. De KNHB kan en wil niet wachten op de uitkomst van een juridische stappen die HC Den Bosch al heeft aangekondigd als de bond de straf niet terugdraait.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.