Video

Dol: 'Handelsmissie naar China geen snoepreisje'

19 april 2012 om 22:06
nl
Fractievoorzitter Ronald Dol van de PVV-Brabant vindt dat de handelsmissie van Brabant naar China geen snoepreisje is. Dat zei hij vrijdag in de Chinese havenstad Shanghai van waaruit de Brabantse handelsmissie terugvliegt naar Nederland.
Geschreven door

Dol was eerst sceptisch over het nut van de reis. Hij wilde mee om te zien of zo'n missie nuttig is, en daarvan is hij nu wel overtuigd. Maar hij vindt wel dat zo'n handelsreis maar één keer per vier jaar moet plaatsvinden.
Wel is hij hij bang dat Brabant al te gemakkelijk kennis exporteert. Volgens hem moeten Nederland en ook Brabant goed op hun eigen belangen letten.
'Dictatuur van de regeltjes'Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven, die ook in China is, zei zich zorgen te maken over dit soort nationale sentimenten. In de hogesnelheidstrein van Nanjing naar Shanghai vertelde hij dat hij vreest dat dit soort nationale sentimenten nog weleens duur betaald zouden kunnen worden. Ook vroeg hij zich af waarom er in Nederland nog steeds geen trein rijdt die 240 kilometer per uur rijdt. " China mag dan een dictatuur zijn, bij ons heerst de dictatuur van de regeltjes".
Commissaris van de Koningin Wim van de Donk en provinciebestuurder Bert Pauli toonden zich tijdens een laatste bijeenkomst van de delegatie in Shanghai lyrisch over de handelsmissie die nu achter de rug is.
'Vette contracten'Pauli zei dat de contacten met de Chinezen heel veel hebben opgeleverd. Volgens zijn er 'vette contracten'  gesloten. "De uitdaging is nu om alle kansen die ons geboden worden ook te grijpen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.