De lekkerste asperges komen uit De Mortel

DE MORTEL - Aspergekwekerij Van Dinther in De Mortel kweekt de lekkerste asperges in Brabant. Dat vindt het proefpanel dat in opdracht van het Brabants Asperge Genootschap de asperges van Toon en Jose van Dinther keurde.
Deze week kregen de Mortelse kwekers hun prijs en een jaar lang mogen ze zich de beste van Brabant noemen.Tonnie Vossen neemt donderdag de proef op de som en gaat ook nog langs bij het lekkerste aspergerestaurant van Brabant: De Rooise Boerderij in  Sint Oedenrode.

Ieder uur een nieuwe live-bijdrage
Een dag lang de Koningin van de Groente, asperges dus,  op Omroep Brabant radio. Met elk uur een nieuwe live-bijdrage. Mocht het water al in je mond lopen, dan hebben we een lekker recept voor je.

Charlotte van Brabantse asperges gevuld met zalmtartaar, kwarteleitjes en kruidensalade

Ingrediënten ( 4 personen)

16 stuks asperges AA wit
400 gram Noorse zalmfilet
12 st. kwartelei
2 sjalotjes fijngesnipperd
½ bosje bieslook fijngesneden
½ bosje dille fijngesneden
½ bosje kervel fijngesneden
2 dl. French dressing
1 bosje frisee sla
eetlepel sesamolie
1 eetlepel citroensap
Rasp van een halve citroen
grof zeezout
vers gemalen peper

Werkwijze:

Voorbereiding:
Kook de asperges beetgaar in water met zout en laat ze afkoelen in zijn vocht.
Kook de kwarteleitjes gedurende 4 minuten en spoel ze koud en verwijder de schil.
Was de sla en pluk deze fijn in een bekken meng deze met de helft van de fijngesneden kruiden en breng op smaak met de french dressing
Snijdt de zalmfilet zeer fijn tot tartaar en breng deze op smaak met gemalen peper en grof zeezout, voeg de helft van de overgebleven kruiden toe, de citroenrasp en sap en meng alles goed onder elkaar. Voeg als laatste de sesamolie toe.

Afwerking:
Plaats 4 stekers rond ( 8 cm.) op een plateau. verdeel de asperges in gelijke grote ( 6 cm) en snijd ze doormidden. Plaats ze tegen de binnenkant van de steker en vul deze af met de gemarineerde zalmtartaar, afgarneren met de kruidensla en de gekookte kwarteleitjes.

Smakelijk eten !!