Hockeybond handhaaft straf HC Den Bosch

25 april 2012 om 18:51
nl
De hockeybond handhaaft de straf tegen HC Den Bosch. De KNHB nam de club eind vorig jaar drie punten af omdat Den Bosch in een wedstrijd een niet-speelgerechtigde keeper opstelde. Den Bosch protesteerde tegen deze maatregel, maar de bond blijft dus bij de straf.
Geschreven door

De zaak draait om de competitiewedstrijd tegen Bloemendaal van oktober vorig jaar. Daarin liet HC Den Bosch de Zuid-Afrikaanse doelman Jacques le Roux meedoen.
Onevenredig zware strafDe benodigde vergunningen waren toen echter nog niet binnen bij de hockeybond. Daarop pakte de bond Den Bosch drie punten af, als straf. Dat vond Den Bosch onevenredig zwaar voor een administratieve fout en de club stapte naar de Commissie Gelijke Behandeling.
De CGB gaf HC Den Bosch gelijk. De hockeybond zou bij het uitdelen van de straf een verboden onderscheid hebben gemaakt op grond van nationaliteit. De KNHZ benaderde vervolgens een onafhankelijk deskundige.
'Niet in strijd met de wet'Die deskundige, professor Van der Ploeg van de VU Amsterdam, is van mening dat het besluit van de KNHB en de daaraan ten grondslag liggende bondsreglement niet in strijd is met de Wet Gelijke Behandeling of anderszins in strijd met wet en regelgeving.
Den Bosch kondigde eerder aan juridische stappen te nemen als de bond de straf niet terugdraait, maar volgens Van der Ploeg is het vrijwel uitgesloten dat een rechter het oordeel van de CGB zal steunen.
Den Bosch beraadt zichDe KNHB ziet dan ook geen reden de opgelegde competitiemaatregel in te trekken. Voorzitter van HC Den Bosch Mieke van den Akker gaat overleggen met de advocaat van de club over de verder te nemen stappen. "Maar dat een hoogleraar denkt dat een rechter ons geen gelijk zal geven, wil niet zeggen dat wij daar ons dan ook direct bij neerleggen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.