Ontslagen na samenvoeging C1000-winkels met Jumbo

VEGHEL - Jumbo gaat de C1000-winkels die het vorig jaar overnam, verbouwen. Met deze samenvoeging wil het bedrijf naar eigen zeggen zijn positie op de markt verstevigen. Er gaan naar schatting zeshonderd voltijdbanen verloren, maakte het Veghelse concern donderdagavond bekend.

Jumbo nam C1000 eind vorig jaar over voor 900 miljoen euro. De circa driehonderd C1000-winkels worden verbouwd tot nieuwe Jumbo-supermarkten. Het concern groeit daarmee uit tot ongeveer zeshonderd winkels. Wanneer welke winkel wordt omgebouwd, zal later worden bepaald. Binnen drie jaar moeten alle verbouwingen zijn voltooid. In Brabant zijn er ongeveer 35 C1000-winkels, volgens de website van de winkelketen.

Ontslagen
Als gevolg van de samenvoeging loopt het aantal voltijdbanen naar schatting terug van dertienhonderd naar zevenhonderd in 2015. De ontslagen vallen volgens Jumbo vooral op de hoofdkantoren. Vermoedelijk gaat het hier om de kantoren van C1000. De vaste arbeidsplaatsen bij de distributiecentra worden wel behouden, aldus Jumbo.

Vakbond FNV Bondgenoten wil dat het aantal gedwongen ontslagen door de reorganisatie zo veel mogelijk wordt beperkt, met goede begeleiding en zonder verslechtering van arbeidsvoorwaarden.

Verkoop winkels
Het Veghelse supermarktconcern maakte donderdag verder bekend dat het 136 winkels verkoopt aan concurrenten Coop (54) en Ahold (82), het moederbedrijf van Albert Heijn. Daarmee voldoet het aan de voorwaarden die waren opgelegd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit voor de overname van C1000.

Ahold betaalt 290 miljoen euro voor de winkels. Van de overgenomen winkels is een groot aantal gevestigd in dorpen en steden waar nu nog geen Albert Heijn is.
Deel dit artikel: