Verkeerslichten voor omstreden kruispunt in Dongen

26 april 2012 om 01:10
nl
Op de kruising aan de rand van Dongen waar door een ongeluk eind vorig jaar een 13-jarig meisje zwaargewond raakte, komen verkeerslichten. De vader van dat meisje drong aan op maatregelen voor het veilig maken van kruising Heistraat (N629) met de Groenstraat.
Geschreven door

Het meisje reed op de dag van het ongeluk op het fietspad naast de Heistraat. Zij wilde deze drukke weg oversteken, toen ze werd aangereden door een bus. Daarbij raakte ze zwaargewond. Volgens wethouder Ad van Beek gaat het inmiddels beter met het meisje.
Gewone verkeerslichten veiligerVlak voor het ongeluk was uit onderzoek gebleken dat het kruispunt veilig was. Vanwege het ongeluk werd er opnieuw een onderzoek gestart. Daaruit bleek dat zogeheten doseerlichten bij het kruispunt voor onduidelijkheid zorgden. De lichten sprongen afwisselend op rood en groen om voor een geleidelijkere doorstroming te zorgen. Verkeersdeelnemers begrepen de werking ervan echter niet goed en raakten er zelfs door verward.
Uit onderzoek kwam naar voren dat 'gewone' verkeerslichten de situatie veiliger en overzichtelijker kunnen maken. De nieuwe verkeerslichten worden voor het eind van dit jaar geplaatst. Dit kan niet eerder omdat eerst voorbereidende werkzaamheden nodig zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.