Video

Verrassend snel: wielrennen op een tandem

29 april 2012 om 17:01
nl
Twintig rijden er rond in heel Nederland, vader Perry is de piloot en zoon Sven is de stoker. Vader en zoon Megens doen begin juni mee aan het tandemwielrennen op de Special Olympics in Den Bosch. En ze gaan... hard!
Geschreven door

Het blijft bizar om te zien, twee volwassen kerels op een wielren-tandem die ook nog een knetterhard gaan. Reacties krijgen vader en zoon Megens genoeg onderweg. Reacties van verbazing maar ook afkeurende reacties als ze meedoen aan een wielerwedstrijd: "Dan zeggen ze dat het niet eerlijk is, twee op een fiets", zegt vader Perry. Omdat zoon Sven een verstandelijke beperking heeft en in zijn eentje nog geen driewieler in balans kan houden, rijden zoon en vader al jaren samen.
Special OlympicsOp de Special Olympics, begin volgende maand in Den Bosch, maakt het tweetal  opnieuw kans op olympisch goud. Ook twee jaar geleden op de Special Olympics in Limburg werd door het duo goud binnengesleept.
Even een bergetappe Per week wordt er minimaal drie keer getraind. Als het buiten niet kan dan wordt er getraind in de serre van het ouderlijk huis. Daar staat een tandem op rollers die verbonden is met een hightech wieler-simulator, waarmee je zelfs etappes uit de Tour de France kan nabootsen. Inclusief loodzware Alpenritten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.