Video

Kleine 'buit' bij extra wietcontroles in West-Brabant

3 mei 2012 om 09:55
nl
Het KLPD heeft donderdag in West-Brabant extra controles uitgevoerd in verband met het verscherpte coffeeshopbeleid. Er werd vier gram wiet aangetroffen. Er zijn twee mensen aangehouden die zonder rijbewijs op de weg zaten en één bestuurder was dronken.
Geschreven door

Voor de extra controles waren zo'n zestig agenten op de been. Op allerlei sluipwegen staan controleposten met een automatische nummerplaatherkenning. Zo kon het KLPD zien of iemand al eerder in contact is geweest met de politie of in verband met softdrugs. Als iemand met drugs over de grens wilde, zou hij worden aangehouden. Belg of Nederlander, pashouder of niet. 
39 controlesIn totaal werden 39 auto's gecontroleerd. Naast de eerdere genoemde aanhoudingen werd een auto met vals kenteken aangetroffen. Ook werden twee Fransmannen aangehouden voor het in bezit hebben van een neppistool. Twee mensen hadden nog openstaande boetes.               Deze maand worden op nog meer plekken dergelijke controles gehouden door het KLPD. De buitenlanders worden geïnformeerd over het nieuwe beleid maar indien nodig ook meteen aangehouden en beboet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.