Wraak wietpas: geen bier meer voor Nederlanders in België

EINDHOVEN - Belgen gruwelen van de wietpas die deze week werd ingevoerd. Op internet zijn ze als wraak een campagne begonnen voor de bierpas. Zij vinden dat Nederlanders geen bier meer mogen drinken in België, omdat zij geen wiet mogen halen in Nederland.
De Belgen maakten woensdag een Facebook-pagina aan voor invoering van de bierpas. Zij vinden dat Nederlanders ook overlast veroorzaken met 'hun' bier. "Al die zatte toeristen die voor overlast zorgen bij het drinken van ons vaderlands bier! Daarom zijn we voor de invoering van de bierpas!"

Wraak
Met de bierpas kan worden voorkomen dat Nederlanders bier kopen in België. Oog om oog, tand om tand. Als de Belgen hier geen wiet mogen halen, waarom zouden Nederlanders dan nog bier mogen halen bij de zuiderburen?

Zo moeten we de actie vooral niet zien volgens Kris. "Het is niet serieus. Met deze grap wil ik aantonen dat er echt iets mis is met de wietpas. Het werkt de criminalisering alleen maar in de hand. De oorzaak van het probleem wordt verschoven, bijvoorbeeld naar België."

Volkerenstrijd
Een wietpas in Nederland, een bierpas in België. Die ontwikkelingen zouden zomaar kunnen escaleren tot een grote strijd tussen de twee volkeren. "Nee hoor, dit levert absoluut geen strijd op", lacht Kris. "Mensen moeten het niet te serieus opvatten."

Ondanks de grap nemen velen de actie uiterst serieus. "Eigenlijk een best prima plan. Voor alles en nog wat een genationaliseerde pas bedenken: dat is de "juiste" aanpak om eenheid in Europa te krijgen", reageert iemand op de Facebookpagina van de bierpas.

Grap
De ludieke actie is vanwege de wietpas die dinsdag in Brabant, Zeeland en Limburg werd ingevoerd. Sindsdien kunnen Belgen niet meer in de zuidelijke provincies aan softdrugs komen. Niet alle steden controleren overigens even streng op het handhaven van de pas.
Meer over dit onderwerp:
wietpas bierpas facebook belgen belgië