Komen Bossche bollen uit Limburg?

3 mei 2012 om 22:57
nl
Dagelijks vers uit Limburg: Bossche bollen. Het staat er echt, op het etiket van de Bossche bollen van supermarkt Plus. Foutje, grapje, of toch echt gewoon de bittere waarheid?
Geschreven door

Eerst maar even bellen met bakkerij Jan de Groot uit Den Bosch, wereldberoemd voor haar Bossche Bollen. Daar maakt men zich niet druk. "Bossche bol is niet als merknaam geregistreerd, dus ze mogen ook zo genoemd worden als ze van buiten de stad komen", is de reactie..
Echt uit LimburgDan maar even informeren bij de Plus. "De reden dat er Limburg op de verpakking staat is dat ze uit een Limburgse bakkerij komen", weet men daar te melden. Geen foutje dus, maar echte Limburgse Bossche bollen. Bij de Plus in Den Bosch worden de 'nep-bollen' overigens niet verkocht. Daar liggen gewoon de 'echte' Bossche Bollen van Jan de Groot in de vitrine.
Is 'ie lekker?Rest nog een belangrijke vraag: smaakt dat een beetje, zo'n supermarktbol? "Ze kunnen niet tippen aan de bollen van Jan de Groot, maar ze gaan er prima in", is de eerlijke reactie van de Omroep Brabant-collega die zich vrijwillig meldde als proefkonijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.