Waarschuwing Tilburgse coffeeshop Toermalijn stelt niets voor

TILBURG - De waarschuwing die de Tilburgse coffeeshop Toermalijn vorige week kreeg omdat er wiet werd verkocht aan buitenlanders, was zonder enige betekenis. Een woordvoerster van de gemeente Tilburg erkende zaterdag dat het nieuwe lokale beleid nog niet is gepubliceerd zoals eigenlijk wel moet. Dat betekent dat de waarschuwing te verwaarlozen is.
Coffeeshop Toermalijn ging met opzet in overtreding door wiet te verkopen aan buitenlanders en het niet opstellen van een ledenlijst. De eigenaar van Toermalijn wilde hiermee een proces uitlokken, omdat zo het nieuwe drugsbeleid zou worden getoetst aan de Europese regels op dit gebied.

Opnieuw in overtreding
Het OM zag echter af van vervolging, tot grote woede van de coffeeshopeigenaar. Nu moet de coffeeshop opnieuw in overtreding gaan om een zaak bij de bestuursrechter af te dwingen. De eigenaar heeft aangekondigd maandag weer open te gaan en dan opnieuw de regels zal gaan overtreden. "Een proefproces moet wel gaan over de inhoud en niet over de procedure'', aldus de gemeente.

Nu de waarschuwing niets voorstelde hebben de coffeeshophouders in Tilburg donderdag allemaal een aangetekende brief ontvangen over de nieuwe regels. Volgende week zal het nieuwe beleid ook worden gepubliceerd in het huis-aan-huisblad in Tilburg.
Meer over dit onderwerp:
tilburg coffeeshop toermalijn wietpas