Voetbaltrainer George Knobel (89) overleden

ROOSENDAAL - Oud-bondscoach en voormalig Ajax-trainer George Knobel uit Roosendaal is zaterdagavond overleden. Hij leed aan Alzheimer. Knobel werd 89. Tot op hoge leeftijd was hij actief in het betaalde voetbal als scout en manager van RBC Roosendaal en MVV.
Knobel was ook twee jaar bondscoach van het Nederlands elftal. Onder zijn leiding plaatste Oranje zich voor het EK in 1976. ' We' werden toen derde.

Carrière
De Roosendaler begon zijn trainersloopbaan in Fijnaart. Daarna kwam hij terecht bij Baronie Breda en MVV in Maastricht. Vervolgens was hij korte tijd actief bij Ajax als hoofdtrainer maar daar vertrok hij na negatieve uitlatingen over de club.

Bondscoach
Als bondscoach stuurde Knobel de PSV'er Jan van Beveren en Willy van der Kuijlen weg uit het trainingskamp tijdens de voorbereiding op de interland tegen Polen. Hij legde toen de training stil om Johan Cruijff en Johan Neeskens, die hij goed kende uit zijn Ajax-periode, de hand te schudden. Dat irriteerde de PSV'ers mateloos. "Het was net alsof de koning van Spanje kwam", zei Van der Kuijlen toen.

De laatste Europese club waar Knobel werkte was het Belgische Beerschot. Later werkte hij nog als adviseur voor diverse clubs waaronder RBC Roosendaal en de nationale voetbalbond.
Deel dit artikel: