Video

Wethouder Alphen-Chaam opgestapt na probleem illegale aanbouw

6 mei 2012 om 07:47
nl
In de gemeente Alphen-Chaam is wethouder Alphons van Raak opgestapt. Van Raak heeft als inwoner ruzie gekregen met de gemeente. Daarom was zijn positie onhoudbaar geworden.
Geschreven door

De ruzie draait om een illegale aanbouw aan het huis van de wethouder. Dat gebouw stond er al toen Van Raak het huis kocht. Na een procedure bij de Raad van State en dwangsommen is het inmiddels gesloopt.
ProcedureMaar de wethouder is het daar principieel niet mee eens. Hij vindt dat hij er persoonlijk niet voor kan opdraaien omdat het een probleem was tussen de vorige eigenaar en de gemeente. De gemeente denkt daar anders over. Omdat er nu een procedure loopt tussen hem en de gemeente vond de wethouder het zuiverder om zijn wethouderspost op te geven.
CoalitieVan Raak is lid van de partij GBSV. De partij bekijkt wat de gevolgen zijn voor de samenwerking in de coalitie. Burgemeester en wethouders betreuren het vertrek van Van Raak, net als Van Raak zelf. Maar beide partijen zagen geen mogelijkheid meer om op de oude voet door te gaan.
Van Raak zegt dat hij diep teleurgesteld is in zichzelf en de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.