Video

Brabanders komen creatief aan drugs door wietpas

7 mei 2012 om 15:03
nl
Brabanders gebruiken sinds de invoering van de wietpas creatieve manieren op aan drugs te komen. Zo zijn er zogenoemde ping- en Whatsapp-netwerken van de grond gekomen. Daarmee zoeken jongeren de weg naar drugshandelaren en medegebruikers, blijkt uit een rondvraag van Omroep Brabant.
Geschreven door

Coffeeshops geven aan dat ongeveer negentig procent van hun bezoekers zich niet wil laten registreren vanwege de wietpas. De bezoekers proberen op andere manieren aan wiet te komen, zo zeggen ze.
Brabanders zijn sinds de invoering van de wietpas creatief met het kopen van softdrugs. Het gros van de mensen gaat nu naar boven de rivieren, waar ze nog ongeregistreerd aan wiet kunnen komen.
StraathandelOok is de straathandel weer in opkomst. De wiet die via deze weg gekocht wordt, is veel duurder geworden, zeggen gebruikers. Dealers hoeven nu namelijk niet meer de concurrentie met de coffeeshop aan te gaan.
Jongeren zoeken hun weg tot de dealers tegenwoordig via zogeheten ping- en Whatsapp-netwerken, programma's waarmee tekstberichten kunnen worden verstuurd. Via die weg weten handelaren en gebruikers elkaar razendsnel te vinden en komen ze alsnog aan drugs, zo geven ze aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.