'Wietpas zorgt voor straatdealers met pistolen in Breda'

BREDA - Breda kampt sinds de invoering van de wietpas met meer criminaliteit. Dealers zouden met pistolen onder andere door de Boschstraat lopen, op zoek naar de klant. Dat vertelde ondernemer Peter Elbertse dinsdag.
Door de invoering van de wietpas zijn coffeeshopklanten verplicht om zich te registeren. Het aantal buitenlandse bezoekers is daardoor afgenomen, beweert Elbertse. Maar hij merkt naar eigen zeggen dat de straathandel toeneemt. 

Pistolen
"Er lopen veel drugsrunners op straat, die hier een markt zien", zo zegt hij. Elbertse denkt dat ze allemaal een eigen territorium hebben. Maar daartussen is het 'bonje'. De dealers zouden letterlijk om de klanten vechten. Buurtbewoners zouden dealers met pistolen hebben gezien.

Verantwoordelijk wethouder Alfres Arbouw was dinsdagmiddag niet bereikbaar. Een gemeentewoordvoerder zegt dat de gemeente de overlast wel herkent. De gemeente kon echter de dealers met pistolen niet bevestigen. Wel houdt Breda alles nauwlettend in de gaten.

Wietpas
Eerder dinsdag werd bekend dat coffeeshopbezoekers huiverig zijn voor de wietpas. Velen zoeken naar verluidt hun toevlucht tot provincies waar ze zich niet hoeven te registreren. Sommige coffeeshops protesteren fel tegen de pas.