Overvaller uit Den Dungen donderdag weer naar school

8 mei 2012 om 16:35
nl
De 15-jarige jongen uit Den Dungen die eind maart een kapsalon in Den Bosch overviel, gaat vanaf donderdag weer naar het Sint-Janslyceum. Rector Toine Veuger van de school in Den Bosch heeft dit gezegd. De havo3-leerling heeft ruim een maand in de cel gezeten.
Geschreven door

Hij heeft eerst een gesprek met zijn klas voordat hij de lessen hervat. Dinsdag vond er al een onderhoud plaats tussen de jongen, zijn ouders en personeel van het Sint-Janslyceum.
De jongen pleegde de overval om met de buit xtc-pillen te kunnen kopen. Hij werd vorige week vrijdag onder voorwaarden vrijgelaten.
'Strenge condities'De leiding van de school in Den Bosch liet eerder weten dat de jongen weer welkom is wanneer zijn gevangenschap erop zit. Aan zijn terugkeer zijn wel ‘strenge condities’ verbonden, zo meldt rector Veuger. De jongen zal zich onder meer op bepaalde tijdstippen moeten melden. De rector gaat er verder vanuit ‘dat de ouders van de jongen alles opzij zullen zetten om hun zoon op het goede pad te krijgen en te houden.’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.