Eindhovenaren verliezen camera in Jeruzalem: door brillendoekje weer terecht

EINDHOVEN - Wim en Dolinde Driessen uit Eindhoven zijn dolblij. Hun fotocamera, verloren in Israël, is terecht. Een Jordaniër en een Eindhovense eigenaresse van een brillenwinkel zorgden daar met knap speurwerk voor. Sleutelrol in de zoektocht naar de eigenaren was weggelegd voor een brillendoekje.

De Jordaniër vond op de camera een foto van het hotel waar de eigenaren van de camera gelogeerd hadden. Daar werd het tweetal op de foto's op de camera herkend. Dit leverde een voornaam en een paspoortnummer op.

Brillendoekje
De Jordaniër vond bij de camera een brillendoekje van Buisman Brillen in Eindhoven. Hij nam contact op met Liesbeth Huisman, eigenaresse van die winkel.

Met de namen en het paspoortnummer probeerde zij vervolgens bij de gemeente Eindhoven, de politie en de marechaussee de eigenaren op te sporen.

Veel moeite gedaan
Ook plakte ze foto's van het tweetal, die de Jordaniër naar haar mailde, op de ruiten van haar winkel. En ze plaatste een oproep in een lokale krant.

Een artikel met foto's in het Eindhovens Dagblad had uiteindelijk maandag resultaat. De zoon van Wim en Dolinde Driessen zag het artikel en belde met de brillenwinkel.

Opsturen
De camera is nog niet terug in Eindhoven. De Jordaanse vinder zal hem binnenkort opsturen.
Deel dit artikel: