Brabant10 failliet verklaard, 'zeven overnamekandidaten'

BREDA - Zeven kandidaten zouden interesse hebben om de commerciële regionale TV-zender Brabant10 over te nemen. Sinds vorige week zou al met twee 'grote spelers' worden onderhandeld. Dat melden bronnen rond de omroep die dinsdagochtend failliet is verklaard. Dinsdagmiddag wordt een curator aangesteld.

De uitzendingen van Brabant10 gaan vooralsnog gewoon door. Het faillissement zou alleen gelden voor de sales-afdeling. De zender zelf zou blijven bestaan.

Financiële problemen
Vorige week werd het faillissement aangevraagd door de aandeelhouders. De zender zou volgens betrouwbare bronnen nog tot het einde toe hebben geprobeerd de financiële problemen te boven te komen.

Eigenaar van Brabant10 is de Bredase projectontwikkelaar Heja dat vorige maand failliet werd verklaard. Heja is een van de schuldeisers. De gemeente Tilburg had voor 80.000 euro programma's besteld. Slechts een kwart daarvan is uitgezonden

Tegenvallende inkomsten
Brabant10 ontstond in 2008 uit een fusie van TV & Co in Breda, RTV 10 in Eindhoven en TV 13 uit Tilburg. De eerste uizending van Nederlands grootste commerciële regionale tv-zender was op 25 april 2008. Een jaar later ontstonden al problemen en werd een vijfde van het aantal medewerkers ontslagen wegens tegenvallende reclame-inkomsten. Er werkten toen 41 mensen..
Meer over dit onderwerp:
brabant10 faillissement regionale televisie
Deel dit artikel: