Minder patiënten voor operatie naar Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer

BOXMEER - Er laten zich sinds kort minder mensen opereren in het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. Dit is een direct gevolg van de aanhoudende onrust in de maatschap chirurgie, zo laat het ziekenhuis desgevraagd weten.
Eind vorige week besloot de Raad van Bestuur twee chirurgen opnieuw op non-actief zetten. Dit was voor de tweede keer in korte tijd. De ziekenhuisleiding wil van de twee chirurgen af, omdat volgens haar moeilijk met hen valt samen te werken. Het is niet bekend of de nieuwste beslissing een juridisch staartje krijgt.

Uitspraak Scheidsgerecht
Onlangs bepaalde het Scheidsgerecht Gezondheidszorg dat de ziekenhuisleiding de twee chirurgen weer aan het werk moest zetten. Het tweetal was naar deze arbitragecommissie gestapt.

Voor elke dag dat ze niet aan de slag konden, zouden ze van het ziekenhuis 5000 euro moeten krijgen. Binnen een week nadat de chirurgen het werk hadden hervat, werden ze weer op non-actief gesteld.

'Snel weer normaal'
'De patiëntenstroom is de laatste weken iets kleiner dan normaal. Dat is gezien de turbulente tijd niet vreemd. Een enkele patiënt kiest misschien voor een ander ziekenhuis', zo staat in een verklaring van het ziekenhuis. Hierin wordt verder de verwachting uitgesproken dat 'de patiëntenstroom snel weer een normaal patroon zal laten zien.'


Patiëntenzorg niet in gevaar
Het ziekenhuis gaat er nog steeds vanuit dat de patiëntenzorg niet in gevaar komt. Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg denkt er zo over, zo meldde ze onlangs. Toch heeft een inspecteur vorige week vrijdag met diverse mensen van het ziekenhuis gesproken. Of dit tot een onderzoek leidt, is onbekend.

Overigens laat de Raad van Bestuur nog weten dat hij de cliëntenraad goed op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. De cliëntenraad heeft steeds zijn vertrouwen uitgesproken in de aanpak van de leiding van het ziekenhuis, zo wordt ook gezegd.