Boek weduwe Hans Horrevoets gepresenteerd: 'Gisteren was alles nog goed'

BREDA - 'Gisteren was alles nog goed', dat is de titel van het boek van Petra van Rij. Zij is de weduwe van zeiler Hans Horrevoets. Hij overleed bijna zes jaar geleden bij de Volvo Ocean Race, een zeilwedstrijd over de wereld. Woensdagavond presenteerde ze haar boek in Breda.
Zo'n honderd vrienden en kennissen kwamen naar de presentatie bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers. Een feestelijke gebeurtenis met een droevig randje, want Petra is schrijfster tegen wil en dank.

Wat doe je?
Bij de presentatie las een geëmotioneerde Petra een hoofdstuk uit haar werk voor. 'Wat doe je als je man ineens dood is en je achterblijft met twee kleine kinderen van wie de een nog niet eens geboren is? Wat doe je als diezelfde man, die ineens dood ging, ook je zakenpartner was en je werkbare leven derhalve samen met hem is begraven?'

Het is een stuk uit het boek waar talloze vragen aan bod komen die beginnen met de woorden 'wat doe je?'. "Op die vragen heb ik nog steeds geen concrete antwoorden Ik heb wel veel dingen aangegrepen om te staan waar ik nu sta. Dat komt ook door alle steun die ik heb gekregen."

Eerste exemplaar
Het allereerste boek ging naar haar zus. Samen met haar heeft ze de moeilijke periode doorstaan. "Ze is heel belangrijk voor me geweest. Ik heb zoveel aan haar gehad. Buiten zussen is ze ook mijn allerbeste vriendin."

Samen hebben ze de stichting Jonge Weduwe, die jonge vrouwen helpt als ze hun man verliezen, opgezet. "Er komt zoveel op je af. Dat is niet te bevatten." Maar het is volgens Petra niet nodig dat dat elke jonge weduwe opnieuw het wiel moet uitvinden. "We helpen de vrouwen met alles wat dan op hun pad komt."