Wagenpark bij Tillo Beheer in Schijndel deels in vlammen op

SCHIJNDEL - Een flinke brand heeft zaterdagochtend twaalf nieuwe busjes verwoest. Het gaat om busjes die bij overslagbedrijf Tillo Beheer aan de Van Leeuwenhoekweg in Schijndel stonden opgeslagen.
Volgens de brandweer begon de brand om even na vijf uur bij één van de busjes. Rond die tijd kwam er een melding binnen van een binnenbrand bij Tillo Beheer. Dat kwam omdat de rook naar binnen trok bij het gebouw van het bedrijf, hierdoor sloeg het brandalarm aan. Bij aankomst werd duidelijk dat de brand buiten woedde.

Twaalf van de busjes zijn volledig verwoest door de brand. Het gaat om spiksplinternieuwe Renault bedrijfswagens. Er zouden in totaal ongeveer vijftig busjes op het terrein staan. Burgemeester Jetty Eugster van Schijndel kwam naar de brand om zich te laten informeren.

Brandstichting
De politie gaat uit van brandstichting. Er werd een gat in het hekwerk gevonden en de busjes bleken gestript te zijn. De airbags en de portieren waren eruit gehaald.

De busjes stonden geparkeerd tegen het gebouw van Tillo Beheer. De gevel van het gebouw kleurde helemaal zwart door de brand. De brandweer heeft met man en macht geprobeerd om te voorkomen dat de brand over zou slaan. De binnenkant van het pand liep rook- en roetschade op.

Korpsen
De korpsen van Schijndel, Sint-Oedenrode en Uden waren aanwezig om de brand te bestrijden. Rond dezelfde tijd ging er in Erp een bedrijfspand in vlammen op.
Meer over dit onderwerp:
schijndel bus brand tillo beheer renault wagenpark