Chinese kunstenaar Ai Weiwei grote publiekstrekker voor De Pont in Tilburg

TILBURG - De Chinese kunstenaar Ai Weiwei is een grote publiekstrekker voor museum De Pont in Tilburg. Sinds begin maart zijn er meer dan veertigduizend mensen naar de tentoonstelling van Ai Weiwei komen kijken. Het is daarmee de best bezochte tentoonstelling tot nu toe van het Tilburgs museum voor hedendaagse kunst.
Directeur Hendrik Driessen is enthousiast over het grote aantal bezoekers. Hij verwacht dat de expositie die tot 24 juni is te zien naar de 50.000 bezoekers gaat.

Kampferbomen
Van Ai Weiwei is in Tilburg een groot aantal videokunstwerken te zien. Daarnaast staat er een aantal bijzondere, heropgebouwde kampferbomen en is in de tuin van het museum een bijzondere toren te zien die wel op een gigantische kroonluchter lijkt.

Volgens Driessen kan 2012 een bijzonder jaar worden. Op dit moment is hij bezig met de organisatie van een expositie met werk van de Britse kunstenaar Anish Kapoor. Het museum heeft een aantal werken van hem in de vaste collectie.

Kapoor
Kapoor is een bekende kunstenaar die ook veel bezoekers zou kunnen trekken waardoor het totaal aantal bezoekers in De Pont dit jaar wel eens tegen de 100.000 zou kunnen lopen.
Meer over dit onderwerp:
tilburg musea de pont tentoonstellingen ai weiwei