Songfestival: 'Misschien levert de verentooi van Joan Franka extra punten op'

EINDHOVEN - Bereikt Nederland na zeven jaar eindelijk weer eens de finale van het Eurovisie Songfestival? Wordt de song 'You and me' de opvolger van 'Ding-a-dong' van Teach-In waarmee Nederland in 1975 voor de laatste keer succesvol was? Joan Franka is donderdagavond in de tweede halve finale in Bakoe als derde aan de beurt. De finale van het Eurovisie Songestival is zaterdag.
Omroep Brabant-verslaggever Marieke Boerefijn ging donderdag de markt in Rucphen op en peilde de kansen van de Nederlandse inzending. Een mannelijke bezoeker gelooft wel in de kansen van Joan Franka. "Het is een mooi liedje. Ik denk dat we verder komen dan in voorgaande jaren." Maar of het ook voldoende is voor de finale, betwijfelt hij. "Vriendjespolitiek. De Oostbloklanden schuiven elkaar de punten toe."

Een Rucphense gaat absoluut naar het songfestival kijken. "Vooral de verentooi is origineel. Misschien levert het extra punten op."

'Schat de kansen hoog in'
In Bakoe is Omroep Brabant-verslaggever Tom van den Oetelaar. Hij schrijft de presentatieteksten voor TROS-presentatoren Daniël Dekker en Jan Smit. Volgens Van den Oetelaar wordt het een ontzettend spannende dag. "Er is geen zinnig woord over te zeggen of we de finale gaan halen. De peilingen lopen heel erg uiteen. In de ene peiling komt Nederland als zevende uit de bus. In een andere peiling scoren we erg laag. Ik schat de kansen voor Nederland hoog in."

Nieuwslezer van RTL Nieuws Jan de Hoop maakte tijdens de ochtenduitzending een kwinkslag naar het optreden vanavond van de Nederlandse inzending. Zijn opmerking wordt op Twitter gedeeld.