Even pauze voor Brabantse eindexamenkandidaten tijdens pinksteren

24 mei 2012 om 08:37
nl
Ook vrijdag was weer een spannende dag voor de eindexamenkandidaten in Brabant. Ze moesten nog even bikkelen voordat ze van een lang Pinksterweekend kunnen genieten.
Geschreven door

Vmbo GL en TL hadden vrijdagochtend het examen dans en drama. In de middag mochten ze, net zoals vmbo KB, aan de slag met Economie. Vmbo BB deed vandaag aardrijkskunde en maatschappijleer. Havo-leerlingen hadden 's morgens muziek en 's middags management en organisatie. 
Vwo-kandidatenDe vwo'ers moesten aan de slag met Latijn en maatschappijwetenschappen. Voor twittercorrespondent Caspar Safarlou van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel is studeren voor Latijn niet zijn meest favoriete bezigheid. "Latijn leren; veni, vidi, saai", aldus Caspar. Maatschappijwetenschappen varieerde en bracht zelfs de zender Het Gesprek in. Correspondent Femke van der Heijde had haar kennis op orde en kon de vraag over het programma beantwoorden.
Femke van der Heide van het 2College in Oisterwijk zag niet op tegen het examen maatschappijwetenschappen. Op Twitter zei ze dat ze nog veel moet doornemen, maar het niet moeilijk vindt.
KlachtenZoals ieder jaar verzamelt het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) klachten van scholieren over de eindexamens. Inmiddels zijn er al ruim 97.000 klachten binnen gekomen over de examens. Donderdag maakte het Roncalli in Bergen op Zoom een enorme blunder met het examen aardrijkskunde door de Bosatlas aan leerlingen uit te delen terwijl dat niet mocht. Het examen moet overgedaan worden.
Omroep Brabant doet via radio, televisie en internet verslag van de eindexamens in Brabant. Brabantse eindexamencorrespondenten houden via Twitter een dagverslag bij. Volg de belevingen, spanningen en emoties van de correspondenten bij Omroep Brabant.
ExamenperiodeDe examens duren tot 1 juni. De uitslag laat daarna nog twee weken op zich wachten. Leerlingen kunnen na afloop van ieder examen via internet zien hoe ze een examen hebben gemaakt. De antwoorden worden op Examenblad.nl gepubliceerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.